Follow by Email

woensdag 15 januari 2014

SpeldInEenHooiBerg

Iets met een nieuw jaar,
Maar ook iets met nieuwe kansen?

2014. Zal dit het jaar worden dat ik kan gaan sporten onder begeleiding van een therapeut die het woord inspanningsintolerantie begrijpt. En daar naar handelt?

Iemand die niet hard roept dat bewegen altijd goed voor je is?
Iemand die begrijpt dat als je een koemelk-intolerantie hebt je ook niet iedere dag een extra glas volle melk hoeft te drinken om gezond te worden?
Of dat, als je een gluten-intolerantie hebt, je elke dag een extra volkoren boterham moet gaan eten omdat je jezelf ziek houdt?
Of .... 
Iemand die zich daadwerkelijk wil verdiepen in wat ons ME-patiĆ«nten nou echt mankeert? En erkent dat ME niet op te lossen is met CGT en GET! 
Iemand die weet wat Post External Malaise of PEM is en daarmee om kan gaan. 

Waarom deze zoektocht?

Omdat in mijn beleving: stilstand achteruitgang is en ik echt geen %-en meer wil verliezen.
Omdat ik merk dat ME een progressieve ziekte is, maar ik mij afvraag of het echt de ME is of dat deze achteruitgang voelbaar is doordat ik op beweeg-gebeid bijna helemaal stil sta.
Ik ben vooral heel erg bang dat ME een progressieve ziekte is en er is geen arts (die zich echt in ME verdiept heeft) die dit ontkent.

Maar ja … Met een VO2Max van 9, een hartslag in rust van rond de 100 en bij 115 een lijf dat gaat verzuren … 
Hoe kan ik dan in beweging komen zonder te verzuren? Want verzuren betekent dat ik het elastiekje te ver uitgerekt heb. En dat het dus weer minder terug zal veren dan de laatste keer dat ik dit gedaan heb.
Hoe doe ik dat als mijn hartslag als ik de trap oploop naar de 145 schiet?

Dus ga ik op zoek naar die speld in de spreekwoordelijke hooiberg.
Wish me luck!
Morgen ontmoet ik de fysio :)2 opmerkingen:

  1. Samen harlopen? Ik neem lepels mee! =P Grappieeee! Zullen we weer eens lekker afspreken om wat te eten en kletsen/ foto's bekijken/ sammie knuffelen? =D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Whahahahahahahaha Dan hoor ik jou tenminste rennen :) Afspreken? GEZELLIG! Zodra we weer in het land zijn even appen. KUS meis en .... Tot snel

      Verwijderen