Follow by Email

dinsdag 5 juli 2016

Mijn hart is gebroken ….

Iets met hoop hebben ….
Maar ook iets met een bodem die weggeslagen wordt.

Vandaag mocht ik terugkomen bij mijn cardioloog waar ik mijn hoop op gevestigd HAD. Na 1 maand de halve dosering en 1 maand geen bètablokkers meer, WAS ik blij dat deze dag eindelijk aangebroken was. 

Leven zonder bètablokkers betekent voor mij dat koken of boodschapjes doen al topsport beoefenen is. Betekent dat ik zwetend, met nat haar van het zweet, door het leven ga zodra ik van de bank af kom. Betekent ook dat mijn uitputting meer dan sterk is toegenomen. 
Betekent dat mijn kwaliteit van leven, zoals de huisarts dat zo mooi zei gisteren, sterk verminderd is. 

Maar, zoals ik hem ook vertelde, als dat uiteindelijk leidt tot verbetering. Prima. Je kan niet chronisch ziek zijn en 10% kunnen van wat een gezond mens kan zonder klachten te hebben. 

Maar goed.
Vandaag stapte ik vol verwachting mijn Saabine in op weg naar de cardioloog. Om de uitslagen te bespreken en het ‘Hoe nu verder’.

Mijn gemiddelde hartslag over 24 uur is 110 slagen per minuut met een piek van 173 slagen per minuut. Een zogenoemde Tachycardie (Een tachycardie is een hartritme waarbij het hart klopt met een frequentie van meer dan 100 slagen per minuut.)

Zijn diagnose? 
In zijn bewoording?
Je bent gezond! Je hebt alleen migraine, ME en Lyme. 
Je moet werken aan je BMI (die moet omlaag) en je moet conditie op gaan bouwen. 
Sporten dus! 

Je snapt dat mijn hart op dat moment brak. 
Kon ik maar sporten lampenkap. Kon ik maar werken pannenkoek. 

Dat ik net een multidisciplinair revalidatietraject niet succesvol afgesloten heb … 
Dat ik een aangetoonde inspanningsintolerantie heb …
Dat ik deze tachycardie ook al had toen ik nog geen ME had en volop werkte, sportte en zo veel lepels had dat ik ze op een dag niet op kon maken …

Het ligt aan mijn conditie want …. 

Ik ben gezond! 
Ik heb alleen migraine, ME en Lyme.6 opmerkingen:

 1. Zeker ook de laatste keer dat je bij die cardioloog was? Wat een sukkel zeg. Als ergens staat dat er een cardioloog is vermoord, weet ik wie het gedaan heeft. Als dat tegen mij gezegd zou worden zou ik (om mezelf in bescherming te nemen) weglopen. Ik ga trouwens wel aan me BMI werken maar dat wil niet zeggen dat de MS daar van weg gaat. Ik hoop alleen wat meer lucht erdoor te krijgen. Scheelt 10 kilo meeslepen. Maar goed het blijft waardeloos. Als je trouwens die betablokkers wel gebruikt, zweet je dan ook nog zo erg en heb je dan ook zoveel moeite met alles? Dikke KNUS :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat voel je goed aan Arend .....
  En nee. Als ik betablokk slik is mijn hartslag lager en dus denkt mijn lichaam niet dat ik aan het sporten ben. Of ik moet door mijn grens gaan. Dan weer wel. Maar nu is het al als ik kook ..... En dat doe ik al in etappes.
  KNUS terug ��

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grrrr...gek word je ervan...Die dokters snappen er geen hol van..al die tegenstrijdige adviezen die voor jou alleen maar achteruitgang betekenen...
  Neem aan dat die cardioloog geen dr V is?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker niet Mireille, maar kan bij hem niet meer terecht 😥
  VerzekeringIssues .....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig ben je "gezond" :-p ;-)! Nee, zonder dollen... Bizar...! Veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen