Follow by Email

vrijdag 27 maart 2015

Van gevoel naar woorden

Iets met het weer een nieuwe arts
Maar ook iets met een verademing

Zoals jullie misschien wel of niet weten: Ik lees mij niet in in mijn ziekte. Ik google niet, lees geen ingewikkelde stukken …. Kortom: Ik leef mijn ziek zijn zoals ik dat voel. Neem mijn beslissingen ook vanuit mijn gevoel en over het wat het is, hoe ontstaan en of het geneesbaar is …. Ook daar heb ik mijn eigen gevoel over.

Nu zat ik afgelopen woensdag bij weer een nieuwe arts. Ik mag zijn naam niet noemen. Hij is een of andere hotemetoot en neemt eigenlijk geen patiƫnten meer aan voor zo ver ik weet. Zal het de volgende keer eens aan hem vragen.

Hoe ik mijn diagnose voel en dus omschrijf is als volgt:
Ik heb ME en test positief op Lyme en 6 co infecties.
Of dat gevoel goed is of niet. I don’t care. Het is mijn gevoel en dus is dat voor mij de waarheid. Maar goed. Daar gaat dit blogje niet over.

Ik kom daar binnen en vertel wat ik denk (en wat ook bevestigd is door bergen artsen en nog grotere bergen testen) wat ik mankeer.

Hij vertelt mij precies wat hij weet over ME.
Dat het immuunsysteem chronisch overactief is en daardoor al mijn energie pakt.
Silent inflamation heet dat.
Dat moe geen goed woord is om te omschrijven hoe wij ons voelen. Dat uitgeput beter in de buurt komt.
Dat het grootste deel van onze problemen uit onze darmen komt. IMD (Intestinal Mucosal Disfunction) heet dat.
Dat onze darmen verkeerde signalen naar onze hersenen afgeven.
Dat dat mijn leverwaarden telkens en altijd zo hoog zijn komt doordat mijn lever ontsteekt en er cellen kapot gaan in mijn lever.
Dat we zo slecht slapen. Dat komt door Glutamaat die omhoog gaat. Daardoor reageren we heftig op prikkels (HSP) en die toxiteit zorgt voor neuroschade.

Ook deelt hij mijn gevoel dat veel mensen positief zullen testen op Lyme, maar geen klachten hoeven te hebben. Net als een koortslip. Dat virus draag je ook bij je terwijl je niet altijd met een koortslip rondloopt.

Deze man weet al mijn klachten waar specialisten oorzaken voor proberen te vinden zo uit te kristalliseren.
Wat hij zegt klinkt vreselijk logisch en geeft mijn gevoel woorden en namen.

Dit blog is er ook om kennis te delen en dat stukje komt nu:
Hij heeft mij verschillende supplementen voorgeschreven om in te nemen.
Mucoperm Apple + 2 x daags 1, Chryssil 2 x daags 1, Lactophar 1 x daags 1 opsabbelen, Zinorgin 1 x daag 1, Omarin 1 x daags 1 en 2 paranoten per dag die ik moet kauwen tot het een papje is.

De volgende afspraak staat en ook na deze afspraak zal ik de kennis doe ik opdoe met jullie delen. Wie weet gaat er een % bijkomen?Geen opmerkingen:

Een reactie posten