Follow by Email

maandag 24 december 2012

Sentimenteel

Met de kerstdagen word ik altijd een beetje sentimenteel. Dan sta ik stil bij de mensen die ik moet missen .... Ik mis ze altijd, maar met Kerst wordt dit gevoel altijd versterkt. 

Tot 4 jaar geleden moest ik verplicht Kerst vieren bij mijn moeder. Natuurlijk was Ami daar dan ook bij. 27 september 2009 overleed zij en 3 maanden na haar Ami. Sindsdien is Kerst niet meer wat het geweest is. Zou ik niets liever willen dan morgen of overmorgen 'verplicht' Kerst met hen vieren. 

In het bijzonder sta ik stil bij het verdriet van mijn broertje. Die nooit meer kerst zal vieren met zijn 2 kindjes. Net als A & M. En M & B die deze kerst zonder hun kindje zullen moeten vieren. 

Ook denk ik aan alle andere lieve mensen uit mijn omgeving die er niet meer zijn. Die te jong overleden zijn, waardoor hun familie en dierbaren hen moet missen deze dagen. 

En ik denk aan de mensen om mij heen waarvan hun dierbaren ernstig ziek zijn. Ik ken het gevoel te goed. De vraag of zij er volgend jaar nog zullen zijn. De vraag of dit de laatste Kerst is met elkaar. 

Ik brand een kaarsje voor hen allemaal. Slik en maak van de kerstdagen een feestje. Omdat zij dit gewild zouden hebben! 

Ik wens iedereen heerlijke dagen toe. Geniet van elkaar en van jezelf ;) Haal alles er uit wat er in zit en straal! De mensen die er niet meer zijn zouden niets anders gewild hebben! 
2 opmerkingen: