Follow by Email

dinsdag 2 oktober 2012

Chronisch Positief

Tijdens het bespreken van mijn uitslag van mijn Neuro Psychologisch Onderzoek vertelden zij het me al. Ik ben te positief. Een medeschuitjegenote noemde het vanmorgen chronisch positief. En dat blijkt. 
Na alle testen in Duitsland Lyme, geen Lyme, co infecties en nog meer rare waarden die ik lekker niet snap, heb ik (in navolging van een ander medeschuitjegenote) een zogenaamde HPU test gedaan. 

Geen idee wat het was, maar testen maar en als we dan de uitslag binnenkrijgen zien we wel verder als ik positief getest werd.

En ja hoor ..... Ik kan nog een aandoening aan mijn 'positief-lijstje' toevoegen. HPU Positief. 

Dus even snel googelen wat HPU dan is ....

HPU is een erfelijke stofwisselingsziekte, die voornamelijk voorkomt bij vrouwen. De afkorting HPU staat voor hemopyrrollactamurie. HPU is in feite de nieuwe naam voor kryptopyrrolurie, een stofwisselingsziekte die in de internationale literatuur ook wel bekend staat als de 'mauve factor' of 'china doll disease'.
HPU is vernoemd naar het stofje dat bij patiƫnten wordt aangetroffen in de urine: hemopyrrollactam-complex. Dit complex van chemische verbindingen vangt enkele belangrijke bouwstoffen weg:
 • Vitamine B6. Om exact te zijn: pyridoxaal-5-fosfaat, de 'actieve' vorm van vitamine B6. Deze vitamine is betrokken bij een groot aantal processen in het lichaam, zoals de stofwisseling van koolhydraten en vetten.
 • Zink. Van dit mineraal is onder meer bekend dat het de weerstand vergroot.
 • Mangaan. Bij onder andere de suikerstofwisseling, darmfuncties en de vorming van kraakbeen is dit mineraal een cruciale factor.
Doordat hemopyrrollactam-complex deze voedingsstoffen aan zich bindt, ontstaan ernstige tekorten in het lichaam. Dit kan leiden tot tal van gezondheidsklachten. De eerste symptomen kunnen overigens al direct na de geboorte ontstaan.
Het vitamine- en mineralengebrek kan niet worden opgeheven door het eten van voedsel dat rijk is aan vitamine B6, zink en mangaan, omdat de tekorten in het lichaam te groot zijn. Met gerichte voedingssupplementen is HPU echter goed te behandelen.


Om nou te zeggen dat ik het nu dan begrijp gaat te ver, maar ik kan weer op zoek naar een behandeling. Je zou bijna gaan denken dat wij zieke mensen zo nu en dan harder werken dan gezonde mensen ....

Van de informatie op Wikipedia wordt je trouwens helemaal niet blij! 
Hemopyrrollactamurie ofwel HPU is, volgens de microbioloog John Kamsteeg, een erfelijke aandoening waaraan ca. 10% van de bevolking, meestal vrouwen, zou lijden. Andere soms gebruikte benamingen zoudenkryptopyrroluriemauve factor en china doll disease zijn. Het bestaan van het ziektebeeld blijkt niet uit enige publicatie in een gezaghebbend medisch tijdschrift. Het ziektebeeld is dus niet officieel beschreven en wordt in Nederland niet erkend.

Ik heb weer iets wat niet erkend wordt :(

4 opmerkingen:

 1. 'Omdat het geen acute ziekte is, en dus geen bedreiging is voor je organen, doet de klassieke geneeskunde er niets aan..."

  BIZAR!

  Maar we blijven doorgaan! En vooral op zulke momenten is chronisch positief zijn wel erg handig!

  Bikkel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een stomme reden zeg! Gelukkig ben ik chronisch positief en kan ik er om lachen ..... Tssssss.
   En samen HPU positief zijn is toch gezelliger dan alleen!
   Knuffie

   Verwijderen
 2. Zo dan, dat is me wel weer een blogje zeg....! Haha wat een moeilijke woorden allemaal. Maar ja, weer wat op het lijstje. Die wordt wel lang zo zeg! ;)
  Het wordt tijd dat jij je wat beter gaat voelen! Het is leuk dat ze van alles in jou lijf vinden, maar nu moeten ze eens wat vinden waar ze je mee kunnen helpen!!
  Ik zie je zondag!? Ik zal extra hard lopen, ook wat voor jou, haha =D
  Xje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben het helemaal met je eens schat! Nu ACTIE graag! Dat is van alles mankeer weten we nou wel ;) En je bent lief! Zondag zijn we vrij trouwens ;)
   Hebben jullie gisteren de sleutel van jullie paleis gekregen?
   Knuffie

   Verwijderen